trött

Mina ben känns som två betongklumpar. Igår hade vi träning till 23:00,vi är verkligen bortskämda med bra träningstider,men igår spelade herrarna match och vi fick träna efter den.
Man tror att det ska vara lätt att gå och lägga sig efter en sån sen träning,men det är verkligen tvärtom! Kroppen är igång på högvarv.
Det blir inte bättre av att Umeå kommun bestämmer sig för att ta bort alla höga snövallar som ligger på vår gatan. Vilket innebar att grävskoppor och lastbilar körde nonstop på våran gata inatt...
Lyckades tillslut ta mig upp halv sju för att åka iväg och jobba,för att sedan komma hem powernappa en halvtimme för att sedan åka iväg och träna igen.
Men visst är det kul med innebandy! =)


The boy in the striped pajamas

Igår såg vi,eller jag iaf någon somnade efter 20 min, en väldigt bra film.
The in the striped pajamas som är en filmatisering av en bok av John Boyne.
En väldigt vacker film om vänskap och att vänskap är viktigare än hudfärg och religion.
Men samtidigt en väldigt hemsk och otäck film. Jag kunde inte sova efter filmen utan låg och vred och vände på mig.
Helt klart en film som är värd att se.
Jag ger den 4 av 5 toasters.





En annan film som jag går och längtar efter nu är filmatiseringen av Män som hatar kvinnor.
Det kommer bli riktigt spännande att se den på bio!

Tvkväll och matinköp,en vanlig tisdag allstå

TIsdag idag och inget jobb. Jobbade hela dagen igår och vad jag vet så blir det en heldag på fredag också.
Det rullar på så att säga.

Spelade fotboll igår på träningen och för andra gången i mitt liv så fick jag vara med  "de äldre",alla som idrottar vet hur det är när man spelar de äldre mot de yngre. Det är ett stort kliv att ta,att inte längre vara en fjunis utan tillhöra de rutinerade. Självklart spelade vi ut de yngre och vann med typ 8-2.

Inte mycket som händer idag,bara gym och tv kväll, Mästarnas mästare och Andra avenyn.

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag igår,blev inte lika bra som förra året. Men man kan ju inte få allt här i världen! =)
Vi får helt enkelt ta igen det någon annan dag.
Tur att det finns mobiler när man är långt ifrån varandra.
Blev en långpromenad i det underbara vädret och på eftermiddagen blev det lite skön läsning i Stieg Larsson "Flickan som lekte med elden"
Har tänkt att inte sträckläsa den boken,läste ut "Män som hatar kvinnor" på nån dag.

Jag älskar dig,du är bäst!


yttligare två dagars jobb

Den här veckan har jag fått jobba två dagar,än så länge,båda dagarna på dagiset Laxen. Där jag även var förra veckan,vilket känns skönt eftersom man får lära känna kidsen.
Eftersom det är ett helt nytt dagis så får vi nya leksaker och grejer hela tiden. Igår agerade jag montör,vilket gjordes med framgång efter ett tag iaf. Satte ihop en ruschebana,det var många skruvar och delar som skulle sättas ihop. Efter ett par psykbryt och efter att jag lyckats lura iväg alla barn som ville vara med och snickra var den klar! Och vilken framgångssaga det blev,eftersom barnen älskar ruschebanan!
Omåttligt populär blev jag,eftersom jag kom med nya presenter till kidsen hela tiden. Igår lyckades jag trolla fram;
Ruschebana
Barnvagnar
Bobbycars
Byggklossar

Kidsen blir lugnare och lugnare ju längre tiden går,kidsen blir mer och mer vana vid att vara på dagis. Fast ibland sätter skrikkören igång.
Men att vara dagisfröken är precis som att vara ledningsplutonchef.
Man städar efter maten när kidsen sover middag,man tröstar kidsen när dom är ledsna,man leker med kidsen i snön,man styr upp saker och ting så kidsen inte behöver oroa sig så mycket och man hjälper dom till personlig utveckling och mognad! = )

Det var så nära

Såhär sa min bror till sportradion efter den tredje förlusten i Elitserien. Tyvärr har laget inte kunnat ta många poäng i årets Elitserie.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&id=1453856

(Gillar Johans förklaring,"vi går ut med klambarna på")


IFK ledde över Sandviken,i 66 minuten stod det 3-3,i 90 minuten stod det 6-3 till Sandviken.
Det var så nära för IFK att ta poäng,men som oftast när ett bottenlag i kamp är påväg att ta poäng kommer psyket in. 
Otroligt tufft läge för IFK just nu,när till och med min kära mormor säger att det blir tufft att hänga kvar.
Mormor hejar alltid på Johan och mig,oavsett hur dåliga vi är i en match så är vi alltid bäst på plan. Iofs sa hon efter en match för ett tag sedan:
" Åh Johan då,han slog en passning rätt till en Hammarbyspelare och naturligvis så gjorde han mål. Hur tänkte han där? Han måste fått blackout! Men Anders Lindén han slog en ännu värre pass till en Hammarbyspelare som det blev mål på,den var så snygg passad att man kunde tro att det var meningen! Johans var nog meningen som en rensning, men Anders pass,den var katastrof!"
Så mormor tyckte tillslut att indianaren inte var ett så stort misstag,han hade varit jätte duktig i övrigt som hon sa.
Nu har som sagt även hon insett hur illa det är ställt
Väldigt tråkigt för Motala, både som stad och på det sportsliga stadiet om IFK åker ut.
Det är tråkigt att pengar kan styra så mycket. IFK:s ekonomi är inte i närheten av klubbar som Sandviken,Edsbyn eller Västerås,så det finns ingen möjlighet för IFK att ta dit klasspelare som de andra klubbarna,någon hall finns det inte heller några pengar till. Och en hall måste man ha i framtiden om man ska kunna hänga med dom stora klubbarna.
Men i IFK finns det något annat,som alltid har gjort att klubben har klarat sig igenom alla svårigheter,och det är ett IFK-hjärta. Alla spelare och ledare ger allt till klubben.
Något som IFK alltid har varit bra på är att fostra talanger. Nästan varje år finns en eller några spelare representerar Sverige i U-landslagen,det är väldigt bra för att vara en så liten klubb och ganska få utövare i klubben.
Nu senaste var David Brodén som spelade hem ett VM-silver till Sverige,idag faktiskt.
Jag har än inte gett upp hoppet om IFK utan hoppas verkligen att dom kan spela till sig en plats i Elitserien även nästa år. Dom har ju trots allt spelat i i Elitserien i 30 år.
Om inte,så hoppas jag att Johan kan flytta på sig,fixa ett kontrakt i någon annan klubb. Jag tror på Johan,han är om han vill en av Sveriges bästa backar. Det visade han förra året när han vann bollen på egen planhalva och åkte slalom igenom hela Edsbyn och satte upp bollen i nättaket. Ett klassmål ifrån min bror. Jag tror att han skulle utvecklas om han gick till en annan klubb,få en annan syn på saker och ting och utvecklas ännu mer. Som Pelle Fosshaug sa: " Det är inte bra för sitt eget spel att vara i samma klubb hela livet"
Och i dom bästa av världar så tycker jag att Johan skulle spela i Sandviken under Ola Grönberg,som "faktiskt" fick ranson på min kära bror och fick honom att våga och fick honom att inse hur bra han var.
För jag tror att Johan kan bli hur bra som helst med rätt förutsättningar och om något(någon kan hjälpa honom så tror jag på Ola och Sandviken.


 


det var något nytt under solen

Sitter och tittar på Melodifestivalen,samma gamla skit som förra året. Känns ganska överskatttat,förra året livade Björn Gustafsson upp festivalen,känns inte som att det går att toppa det.
Trodde dock aldrig att jag skulle få höra ordet stridsfordon 90 i en meningen i Melodifestivalen.


Om det är problem i himmelen är det kanske bättre under vattnet.

Börjar sakta återhämta mig ifrån min influensa,hurra jag är människa igen. Jag har kröp fram ifrån täcket och längtade efter vad dagen hade att ge mig. Dagen gav inte mig inte så mycket förutom tvättning och filmtittande. Man ska inte gå ut för hårt.
Ikväll var det lagfest för herrarna och damerna,men kände att det inte riktigt var dags för mig att ge mig ut i nattdimman,så partyklänningen fick stanna i garderoben och mysbyxorna och myströjan fick sitta på en kväll till.
Sitter och youtubesurfar,perfekt tidsfördriv på lediga stunder.
Om jag blir allt för rastlös ikväll så kanske jag tar och bygger en undervattensubåt.
Det verkar spännande! Var tog Hajk vägen?!?


Tråååkigt

Många sjuka dagar här hemma,det var nog en släng av vinterkräksjukan som har drabbat mig. Inte allt för roligt,idag är jag iaf bättre än vad jag var igår. Idag har jag till och med kunnat äta en macka.
Får hoppas att det var dom sista bacillerna som försvann ur min kropp igår.
Naturligtsvis så ringde dom om jobb igår som jag inte kunde ta. Men det känns som att det kommer komma mer.


Snart har vi plöjt igenom serien "Band of brothers",det är nog världens bästa serie om andra världs kriget.
Det är en verklighetsbaserad serie om "easy kompani", de är verkligen riktiga hjältar.




Nu ska jag hoppa in i duschen och bli människa igen.


Klåparen

Nu har jag jobbat i två dagar,igår var det riktigt kul men ganska jobbigt. 8 nya 1 åringar som ska skolas in på dagis är inte alltid det lättaste. Men riktigt roligt var det.

Idag är jag sjuk igen,förra veckan hade jag feber och inatt har verkligen förkylningen brutit ut. Snorig,halsont och huvudvärk är ingen hit.
Fattar inte hur jag kan bli sjuk eftersom det är vitlök i nästan all mat som lagas här hemma.
Så det blev ingen träning idag,lika bra att statsa på att bacillerna försvinner ur kroppen.


Ibland känner man sig otillräcklig,men efter regn kommer sol heter det.